Lastväxlarram

Kontakta oss för din lastväxlarram

En lastväxlarram är en del av en lastväxlarbil, och den utgör själva basen eller ramen för lastväxlarutrustningen. Lastväxlarbilen är en typ av lastbil som är utrustad med en lastväxlare, och denna lastväxlare består av flera delar, inklusive själva ramen. Lastväxlarramens huvudsakliga funktion är att fungera som en stabil och säker grund för att montera och stödja lastväxlarens olika komponenter, såsom hydraulcylindrar och andra mekaniska delar som möjliggör lastning och lossning av last enheter.

Lastväxlarramar hos M&M Fröland

En lastväxlarram är vanligtvis tillverkad av robusta material, vanligtvis stål, för att klara av de tunga belastningar och påfrestningar som den utsätts för under användning. Den är konstruerad för att vara stabil och hållbar för att säkerställa en säker och effektiv hantering av
lastväxlarens funktioner. Funktioner och egenskaper hos en lastväxlarram kan variera beroende på tillverkarens specifika design och modell, men dess grundläggande syfte är att ge struktur och stöd till lastväxlaren för att möjliggöra pålitlig och effektiv lastning och lossning av lastenheter på lastväxlarbilen.

Lastväxlarram med containerfästen

En lastväxlarram med containerfästen är en del av en lastväxlarbil som är specifikt utformad för att enkelt kunna fästa och bära standardiserade ISO containrar för transport. Dessa containrar kan vara av olika storlekar och typer, till exempel 20-fots och 40-fots containrar, samt specialcontainrar eller tankar för olika ändamål.

Containerfästena på lastväxlarramen är specifikt utformade för att passa standardcontainrar och möjliggör enkel och säker fästning av dessa containrar på lastväxlarbilen. De är vanligtvis utrustade med låsanordningar och säkerhetsmekanismer för att säkerställa att
containrarna är ordentligt fastsatta under transporten. Huvudkomponenten i en lastväxlarram med eller utan containerfästen är en UNP-Balk. Balk UNP är en typ av strukturstålprofil som används inom bygg- och konstruktionsindustrin för olika applikationer. UNP står för "U-normalprofil" och betecknar en U-formad stålprofil med parallella sidor och en vertikal mittsektion som förbinder dem.

Vanliga storlekar är UNP 220, UNP200, UNP 180 och UNP160.

Sammanfattningsvis är en lastväxlarram med eller utan containerfästen en viktig komponent i lastväxlarens konstruktion, som möjliggör säker och effektiv lastning, lossning och transport av standardiserade containrar eller annan last på lastväxlarbilen. Denna kombination av funktioner gör det möjligt att snabbt och smidigt hantera en mängd olika laster och bidrar till ökad produktivitet och effektivitet inom transportbranschen.

M&M i Fröland AB
Hantverksvägen 16
861 36 Timrå

 

Telefon:
Växel: 060-573810
Epost: Info@mmfroland.se

Öppettider:
Vardagar 07:00 – 16:00
Kundmottagning samt
lastning/lossning på vår depå:
Vardagar 07:00 – 15:30

 

Köp din nya eller begagnade container hos oss!
Vi säljer standard- samt specialbyggda containrar.
På vår container self storage hyr vi ut förråds- och lagerutrymmen.
Vi hyr ut både mark och lokaler. Kontakta oss gärna för mer information!

Sitemap

Hemsida drivs av Annonspartner Sverige AB